Generelt om massasje

Massasjen kan ha mange positive effekter, bl.a. - Økt blodsirkulasjon - Bedre elastisitet i ledd, sener og muskler - Økt lymfesirkulasjon - Økt utskillelse av avfallsstoffer - Massasje stimulerer også hormonsystemet og utløser oxytosin (antistresshormon), som stabiliserer nervesystemet og styrker immunforsvaret. -Massasje av magen mot forstoppelse, tromming på ryggen for å løse opp slim i lungene og massasje rundt et brukket ben søker å fjerne avfallsstoffer og øke tilførsel av oksygen, slik at tilhelingen fremskyndes. Klassisk massasje kan redusere smerter, stress og spenninger

Massasje er en av de viktigste behandlingsmetodene mot muskelspenninger og har stor betydning for velvære for kropp og sjel. Regelmessig massasje fører dessuten til økt lymfesirkulasjon, senket blodtrykk, høyere stresstoleranse, høyere smertetoleranse, bedre kontakt med muskulatur og forbedret koordinasjon. Massørene har et nært samarbeide med øvrige terapeuter ved klinikken.

HVA BEHANDLER MASSASJETERAPAUTEN?

Muskelterapeutens viktigste oppgave er å løse opp spenninger i muskulaturen. Spenningene kan oppstå på grunn av dårlig arbeidsstilling eller anstrengelse, men kan også ha mer følelsesmessige årsaker som stress, sinne, og angst. Slike spenninger setter seg i kroppen og kan gi smerter i f.eks. rygg, skuldre, nakke, hofter og knær. Ulike former for massasje er en av de viktigste behandlingsmetodene mot muskelspenninger og har stor betydning for velvære for kropp og sjel.

 Massasje er ikke bare deilig, det har mange helsefordeler også.
Det er flere grunner til at massasje har vært brukt i behandlinger gjennom tusenvis av år. I vår kultur begynner vi først nå å forstå nå hvilken enorm virkning massasje har på helsen vår – både den kroppslige og den mentale.

Gamle helsetradisjoner kombineres i dag med nye teknikker og utallige undersøkelser og forskningsrapporter viser at det virkelig er verdt å unne seg litt pleie i den ellers så stressfylte hverdagen.

Å få massasje er både avslappede og forfriskende. Når kroppen løser opp spenninger er det som en vekt løftes og man får økt følelse av letthet og velvære.

Massasjen virker inn på hele kroppen og bidrar til at den generelt sett fungerer bedre. Men like viktig er det at massasje har en positiv effekt på selvfølelsen og kan løse opp emosjonelle blokkeringer og øke vår mentale klarhet.

Massasje påvirker kroppen på flere forskjellige måter, direkte gjennom at man arbeider med hud, muskler og bindevev, og indirekte gjennom den påvirkningen dette har på andre systemer i kroppen.

Dette er noen av de tingene som skjer ved massasje:

  • Blodsirkulasjonen øker (dette bidrar til økt tilførsel av oksygen og næringsstoffer, samt øker bortførsel av avfalsstoffer)
  • Lymfesirkulasjonen øker (lymfesystemet spiller en viktig rolle i immunforsvaret)
  • Massasje påvirker det autonome nervesystemet (den parasympatiske ”beroligende” delen, hvilket i sin tur blant annet kan senke blodtrykk og puls, samt stimulere fordøyelsen)
  • Ved berøring utskilles endorfiner og oxytocin (dette er signalstoffer i kroppen som gir smertelindring samt følelse av ro og velbefinnende)
  • Spenningen i muskler minsker (dette vil gi smidige og mer elastiske muskler/sener, og dermed forebygge feilbelastning/skader)

Som følge av ovenstående mekanismer vil man kunne oppleve massasjen som avslappende og avstressende, få bedre bevegelse i ledd, bedre bevegelighet generelt, økt kroppsbevissthet og muligens bedre søvn.